Zorgverzekering buitenland

Heb je eigenlijk wel een reisverzekering nodig? Je bent toch immers met je zorgverzekering gedekt voor medische kosten in het buitenland. Ja dat klopt, maar er zit natuurlijk altijd een maar aan.

Basispakket en buitenland

Het basispakket geeft overal op de wereld recht op onvoorziene nood(zakelijke) zorg. De maar is dat je gedekt bent voor wat de behandeling in Nederland kost. Dus als de kosten elders hoger zijn, dan moet je zelf bijbetalen. Landen met hogere kostenniveau’s zijn landen als de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland, Spanje, Griekenland en Japan.

Daarnaast zijn sommige riskante (winter-)sporten niet verzekerd. Dus kijk nog even goed je dekking na. Je hebt dan altijd nog de keuze om dat te verzekeren via een aanvullende zorgverzekering of gewoon via een doorlopende reisverzekering.

Dus ga je naar een land waar de zorg een stuk duurder is dan moet je misschien toch een aanvullende verzekering nemen. Kijk dan wel eerst eens goed naar je doorlopende reisverzekering. Grote kans dat daar al dekking inzit voor de extra medische kosten, dus waarom zou je je dubbel verzekeren als dat niet nodig is.

Aanvullende verzekering buitenland

Je kunt je op twee manieren verzekeren voor het buitenland. Via een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten in het buitenland.

Dubbel verzekeren heeft trouwens geen zin. Het kost alleen meer geld.

Voor de wintersporters en bergbeklimmers is het goed om te kijken in de voorwaarden. Noodhulpverlening, zoals een eventuele reddingsoperatie, vervoer van gezinsleden of repatriëring vanwege een overlijdensgeval worden door de meeste aanvullende pakketten niet gedekt. Bij doorlopende reisverzekeringen zit dat er wel vaak in. Een goede doorlopende reisverzekering is de Univé doorlopende reisverzekering.

Ook veelreizers moeten even kijken of de dekking niet beperkt is tot een aantal keer per jaar.

Buitenland wel of niet verzekeren

Ga je dicht bij huis op vakantie? Dan heb je waarschijnlijk geen aanvullende reisverzekering nodig.

Ga je wat verder weg of ga je op wintersport? Dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk een betere keuze dan een aanvullende zorgverzekering voor het buitenland. Reddingsacties en repatriëring zitten namelijk vaak in doorlopende reisverzekeringen inbegrepen.

Wil je weten wat de beste zorgverzekering is? Kijk dan op BesteZorgverzekering.com!

Laat wat van je horen

*